Verschillende soorten isolatieglas

Isolatieglas of dubbel glas zorgt voor een betere isolatiewaarde van de woning en uiteindelijk een besparing op de energiekosten. Een andere term voor isolatieglas is ook wel HR++ glas. 

U kunt bij Timmers BV terecht voor verschillende soorten isolatieglas om enkel glas te vervangen of een renovatieproject om verouderd dubbel glas te vervangen voor HR++ glas. Om de warmte van de zon zoveel mogelijk buiten te houden met zonwerend glas. Voor nieuwe kozijnen en nieuwbouwprojecten kunnen wij ook driedubbel glas, of Triple HR+++ glas voorzien. 

Voor meer veiligheid kan het isolatieglas HR++ ook geproduceerd worden met enkelzijdig gelaagd glas of dubbelzijdig gelaagd glas. Dit betekent extra veiligheid in een situatie waar een doorvalrisico aanwezig is. 

De isolatiewaarde van dubbel glas wordt aangegeven in een U-waarde. De dikte van de spouw is van invloed op de U-waarde. Hoe lager de U waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter de isolerende werking van het glas.

Als de spouw van dubbel glas gevuld is met lucht dan heeft het glas een hoge U-waarde (zie onderstaand overzicht) en een lage warmte-isolatie. Als de spouwruimte gevuld is met argongas dan wordt er gesproken over HR++ glas. HR++ glas heeft een lage U-waarde en hierdoor een hoge warmte-isolatie. Bij HR+ en HR++ glas wordt er een speciale coating in de vorm van een metaallaagje aangebracht. Deze warmte-coating zorgt ervoor dat de warmte van de zon naar binnen laat maar de coating kaatst de warmtestraling die naar buiten gaat weer terug. 

U-waarde overzicht:

Spouwruimte: U-waarde:
6 mm 2.0 (HR)
8 mm 1.7 (HR)
10 mm 1.4 (HR)
12 mm 1.3 (HR+)
14 mm 1.2 (HR++)
15 mm 1.1 (HR++)
16 mm 1.1 (HR++)
Driedubbel glas (Triple glas)  
2 x 15 mm 0.6 (HR+++)

 

Zonwerend glas wordt ook wel eens warmtewerend glas genoemd. Zonwerend glas (ZHR++) heeft een speciale zonwerende coating. Deze flinterdunne coating zorgt ervoor dat de warmte van de zon in de zomer buiten blijft en in de winter juist de warmte binnen laat. Hierdoor ontstaat er ook in de winter een comfortabel binnenklimaat. 

Er kan gezegd worden dat zonwerend ZHR++ glas zorgt voor een besparing op uw energierekening. Timmers BV levert het zonwerende glas in verschillende diktes en verschillende opties voor lichtdoorlatendheid. Het is mogelijk om zonwerend glas te bestellen met een aluminium spouw of een zwarte spouw. 

Driedubbel glas (Triple HR+++) wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen en minder vaak in bestaande kozijnen. Dit komt door de dikte en het gewicht van Triple glas HR+++, de minimale glasdikte is namelijk 42mm. Dit glas past niet in ieder kozijn en sommige kozijnen kunnen ook niet worden aangepast waardoor driedubbel glas geen optie is. 

Voordelen van dubbel glas

  • beter warmte-isolatie bij grote raamoppervlakken
  • besparing van energiekosten
  • goede geluidsdempende werking (m.n. 1-zijdig gelaagd glas / 2-zijdig gelaagd glas en Triple glas)
  • inbraakwerende werking (vooral i.c.m. 1 of 2-zijdig gelaagd glas)
  • houdt zonlicht buiten, maar warmte binnen (zonwerend glas)
  • leverbaar met een zwarte spouw voor een mooie moderne afwerking

Meer opties voor isolatieglas

Isolatie glas met mat glas of figuurglas

Bij het bestellen of aanvragen van een offerte voor dubbel glas is het ook mogelijk om een van de helder glas ruiten te vervangen voor matglas (melkglas). Door mat glas toe te passen in isolatieglas wordt er meer privacy verkregen. Details worden niet gezien bij dubbel glas met een matte ruit. 

Een andere optie is om dubbel glas te produceren met verschillende soorten figuurglas. Zo wordt er geprofiteerd van een prima warmte isolatie en wordt de inkijk beperkt door het figuurglas. Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatieglas met figuurglas? Neem dan gerust contact op met onze verkoop binnendienst. Zij kunnen de mogelijkheden met u bespreken.

Afwijkende vormen

isolatieglas HR++ kan in verschillende afwijkende vormen worden geproduceerd, zoals rond of met toogvorm. Of isolatieglas waar een opening wordt voorzien voor een kattenluik. Voor specifieke vormen is het mogelijk om een technische tekening of een mal aan te leveren zodat het glas exact in de juiste maat en de juiste vorm wordt geproduceerd.