Groothandel gehard glas

Gehard glas is float glas dat een thermische behaneling heeft ondergaan om de breuksterkte te verhogen en breukvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Gehard glas is 3 tot 5 keer sterker dan bij gewoon enkel glas. Hiervoor wordt het glas tot ca. 650°C verhit en vervolgens door koude lucht afgekoeld. Door het snel afkoelen gaan de oppervlakten krimpen en wordt het glas sneller hard dan de kern. 

Gehard glas bestellen bij een groothandel? Neem contactop om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer de kern ook afkoelt en samentrekt oefent dit trekspanningen uit op beide oppervlakten en ontstaat er een blijvende drukspanning. Gehard glas kan na het harden niet meer bewerkt of gesneden worden. Gehard veiligheidsglas wordt ook geleverd in figuurglas en gekleurd glas, zoals grijs, brons en groen. Daarnaast wordt gehard veiligheidsglas ook geadviseerd voor tafelbladen en in de badkamer. Als er sprake is van een doorvalrisico wordt ook gehard glas gebruikt in het gehard-gelaagd glas. 

Voordelen van gehard glas bestellen bij groothandel Timmers BV

 • Vijf keer sterker dan float glas: Gehard glas ondergaat een speciaal warmtebehandelingsproces dat het materiaal aanzienlijk versterkt. Dit resulteert in een glasproduct dat vijf keer sterker is dan traditioneel float glas. Hierdoor is het bestand tegen hogere druk- en impactkrachten, wat zorgt voor een langere levensduur en een verhoogde veiligheid in vergelijking met standaardglas.

 • Veiligheid bij breuk: Een van de belangrijkste voordelen van gehard glas is de manier waarop het breekt bij een eventuele breuk. In tegenstelling tot conventioneel glas dat gevaarlijke scherpe randen kan vormen, wat zorgt voor diepe wonden, breekt gehard glas in kleine, onscherpe stukjes. Dit minimaliseert het risico op ernstige verwondingen en maakt het geschikt voor toepassingen waar veiligheid een prioriteit is, zoals glazen deuren, douchecabines en balustrades.

 • Variatie in ontwerp: Bij Timmers BV bieden we niet alleen standaard gehard glas aan, maar ook een scala aan opties voor gekleurd glas en figuurglas. Dit stelt onze klanten in staat om hun projecten een uniek en esthetisch aantrekkelijk tintje te geven. Of het nu gaat om een moderne glazen tafelblad of een elegante glazen balustrade, gehard glas biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve ontwerpen.

 • Bestendigheid tegen thermische schokken: Gehard glas is veel beter bestand tegen extreme verhitting of temperatuurschommelingen zonder te barsten of te snel breken dan regulier glas. Dit maakt het ideaal voor gebruik in omgevingen waar temperaturen snel kunnen variëren, zoals keukens en badkamers.

 • Verbeterde veiligheid: Naast het feit dat het bij breuk in kleine, onscherpe stukjes breekt, biedt gehard glas ook een hogere weerstand tegen krassen, stoten en impact. Dit vermindert het risico op beschadiging en verlengt de levensduur van het glas, waardoor het een veilige keuze is voor verschillende toepassingen.

 • Uitstekende geluidsisolatie: Gehard glas heeft van nature goede geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd en een rustigere en comfortabelere binnenomgeving wordt gecreëerd. Iets wat minimaal gebeurt bij regulier glas. Dit maakt het bijvoorbeeld ideaal voor gebruik in kantoren, hotels en woningen langs drukke wegen.

 • Milieuvriendelijkheid: Gehard glas is een duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar is. Door te kiezen voor gehard glas draagt u bij aan een groenere en duurzamere toekomst, terwijl u tegelijkertijd profiteert van de vele functionele voordelen die het biedt.

Met het geharde glas van Timmers BV kunt u vertrouwen op hoogwaardige kwaliteit, uitgebreide keuzemogelijkheden en deskundige ondersteuning voor al uw projecten.

Bewerkingen van gehard glas

Gehard veiligheidsglas biedt een reeks bewerkingsmogelijkheden die het geschikt maken voor diverse toepassingen en ontwerpen. Hoewel gehard glas na het harden niet meer bewerkt kan worden, zijn er verschillende bewerkingen mogelijk vóór het hardingsproces:

Randafwerking

Bij het bestellen of aanvragen van een offerte voor gehard glas is het belangrijk om de gewenste randafwerking aan te geven. Standaard wordt gehard glas geleverd met scherpe randen, maar voor toepassingen waar de randen blootgesteld zijn, zoals tafelbladen of interieurdecoraties, is het raadzaam om te kiezen voor een veiligere randafwerking.

 • Platpoly slijpen: Deze methode zorgt ervoor dat de randen van het glas glad en afgerond zijn, waardoor het risico op snijwonden of letsel wordt geminimaliseerd. Dit is ideaal voor tafelbladen en andere interieurtoepassingen waarbij de randen zichtbaar zijn.

 • Facet slijpen: Facetranden zijn schuine, decoratieve randen die worden geslepen vanaf de rand van het glas. Deze worden voornamelijk gebruikt als sierranden, bijvoorbeeld voor tafelbladen of glazen deuren. Facetranden zijn beschikbaar bij glasdiktes vanaf 6 mm en kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de klant.

Ons geharde glas is ook mogelijk in afwijkende vormen

Gehard glas kan worden geproduceerd in verschillende afwijkende vormen, zoals ovaal, rond of zelfs in complexe geometrische vormen. Voor klanten die op zoek zijn naar aangepaste vormen, bieden wij de mogelijkheid om technische tekeningen of mallen aan te leveren, zodat het glas precies volgens specificatie kan worden geproduceerd.

 • Technische tekeningen en mallen: Klanten kunnen specifieke ontwerpen aanleveren voor unieke vormen en maten. Onze vakmensen zorgen ervoor dat het gehard glas nauwkeurig wordt gesneden en gevormd volgens de verstrekte specificaties.

 • Uitsparingen en boringen: Voor extra functionaliteit kunnen uitsparingen en boringen worden toegevoegd aan het geharde glas. Of het nu gaat om montagegaten voor bevestigingsmiddelen of uitsparingen voor kabels, wij kunnen aan specifieke eisen voldoen met behulp van de juiste technische tekeningen.

Met de veelzijdige bewerkingsmogelijkheden van gehard glas kunnen klanten bij Timmers BV hun creativiteit de vrije loop laten en unieke glasoplossingen creëren die perfect passen bij hun projecten. 

Op zoek naar een groothandel in gehard glas? Ontdek onze soorten glas

Gehard glas kan in verschillende situaties toegepast worden bij een groothandel, zoals o.a. bij;

 • douchecabines

 • inloopdouche

 • glazen binnendeuren

 • glazen douchedeuren

 • scheidingswanden

 • legplanken

 • scheidingswanden

 • tafelbladen

 

Timmers BV: groothandel gehard glas op maat

Als toonaangevende groothandel in glas, glasbeslag en beglazingsmaterialen, is Timmers BV uw betrouwbare partner voor hoogwaardig gehard glas. Met onze jarenlange ervaring en expertise in de glasindustrie zijn we in staat om aan de behoeften van glaszetterbedrijven en professionals in de bouwsector te voldoen. Bij Timmers BV streven we ernaar om onze klanten te ontzorgen en te voorzien van een uitgebreid assortiment aan glasproducten, waaronder gehard glas, gehard veiligheidsglas, gelaagd glas en gehard gelaagd glas.

Als groothandel bieden we niet alleen hoogwaardige producten van de beste kwaliteit, maar ook een uitstekende service en ondersteuning. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren over de meest geschikte glasoplossingen voor uw projecten en om u te helpen bij het plaatsen van bestellingen op maat. Met onze landelijke dekking en efficiënte logistieke netwerk kunnen we uw bestellingen snel en betrouwbaar leveren, waar u zich ook bevindt. Bij Timmers BV geloven we in het leveren van totaalconcepten en het bieden van een one-stop-shop ervaring voor onze klanten. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen over gehard glas, gelaagd glas en meer

Kan gehard glas op maat worden gesneden voor specifieke projecten?
Ja, bij groothandel Timmers BV bieden we gehard glas op maat aan, waardoor het perfect kan worden aangepast aan de specifieke vereisten van uw project. Of het nu gaat om een tafelblad, douchedeur of interieurelement, ons team staat klaar om het geharde glas nauwkeurig te snijden volgens uw specificaties.

Is er een minimale of maximale dikte voor gehard glas op maat?
Gehard glas kan worden geproduceerd in verschillende diktes, variërend van enkele millimeters tot enkele centimeters, afhankelijk van de vereisten van het project. Onze experts in de groothandel voor gehard glas kunnen u adviseren over de meest geschikte glasdikte voor uw specifieke toepassing.

Kan gehard glas met ruwe snijranden worden geleverd?
Bij Timmers BV streven we naar hoogwaardige afwerkingen, zelfs bij gehard glas op maat. Standaard wordt gehard glas geleverd met gladde, afgeronde randen voor maximale veiligheid. Echter, als ruwe snijranden gewenst zijn voor een specifiek ontwerp of esthetische look, kunnen we dit op verzoek leveren.

Zijn er beperkingen voor afwijkende vormen bij gehard glas op maat?
Hoewel gehard glas kan worden geproduceerd in verschillende afwijkende vormen, zijn er enkele technische beperkingen om rekening mee te houden. Complexere vormen kunnen mogelijk extra kosten met zich meebrengen vanwege het vereiste vakmanschap en de benodigde apparatuur. Neem contact op met ons team voor advies over afwijkende vormen en technische haalbaarheid.

Kan gehard glas op maat worden geleverd met speciale coatings of afwerkingen?
Ja, naast standaard gehard glas bieden we ook opties voor speciale coatings en afwerkingen, zoals anti-reflecterende coatings, UV-bescherming en gekleurde tinten. Deze aanvullende behandelingen kunnen worden toegepast om de prestaties en esthetiek van het glas verder te verbeteren, afhankelijk van de behoeften van uw project.

Kan ongehard glas worden omgezet naar gehard glas?
Helaas is het niet mogelijk om ongehard glas achteraf om te zetten naar gehard glas. Het proces van gehard glas vereist specifieke thermische behandelingen die alleen kunnen worden uitgevoerd voordat het glas zijn definitieve vorm heeft. Gehard glas ondergaat een zorgvuldig proces van verhitting en snelle afkoeling, wat resulteert in een sterker en veiliger glasproduct. Dit onderscheidt het van ongehard glas, dat niet dezelfde weerstand biedt tegen impact en temperatuurschommelingen. Daarom is het van essentieel belang om bij het plannen van een project de juiste keuze te maken tussen gehard glas, gehard veiligheidsglas, gelaagd glas en gehard gelaagd glas, afhankelijk van de specifieke vereisten voor veiligheid, duurzaamheid en esthetiek.

Is er een verschil tussen gehard glas en gehard veiligheidsglas?
Ja, er is een verschil tussen gehard glas en gehard veiligheidsglas. Gehard glas ondergaat een speciaal warmtebehandelingsproces om de breuksterkte te verhogen en de kans op breuk te minimaliseren. Aan de andere kant bestaat gehard veiligheidsglas uit meerdere lagen glas met een speciale tussenlaag van PVB (polyvinylbutyral), die fungeert als een bindmiddel en bijdraagt aan de veiligheid. In het geval van een breuk blijven de glassplinters aan de tussenlaag kleven, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Gehard veiligheidsglas wordt vaak gebruikt in situaties waar extra veiligheid vereist is, zoals in deuren, ramen en voertuigbeglazing.

Wat zijn de voordelen van gehard gelaagd glas ten opzichte van andere glasopties?
Gehard gelaagd glas van groothandel Timmers BV biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere glasopties. Ten eerste combineert het de versterkende eigenschappen van gehard glas met de veiligheidskenmerken van gelaagd glas. Dit resulteert in een glasproduct dat bestand is tegen zware impact en tegelijkertijd letsel minimaliseert in geval van breuk. Bovendien biedt gehard gelaagd glas verbeterde geluidsisolatie en UV-bescherming, waardoor het een veelzijdige en duurzame keuze is voor een breed scala aan toepassingen, waaronder ramen, gevels, balustrades en luifels.

Kan gehard glas worden gebruikt voor buitenapplicaties?
Ja, gehard glas is zeer geschikt voor buitentoepassingen vanwege zijn duurzaamheid, weerbestendigheid en veiligheidskenmerken. Of het nu gaat om balkonhekken, terrasschermen, luifels of gevelbekleding, gehard glas biedt een sterke en veilige oplossing die bestand is tegen de elementen en langdurige prestaties levert in buitenomgevingen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met factoren zoals thermische expansie en contractie, evenals de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen bij het ontwerpen en installeren van gehard glas voor buitenapplicaties.

Hoe verhoudt gehard glas zich tot andere glasopties in termen van prijs en prestaties?
Gehard glas biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en combineert betaalbaarheid met uitstekende prestaties en duurzaamheid. Hoewel de initiële kosten van gehard glas mogelijk iets hoger zijn dan die van standaard glasopties, zoals floatglas, worden deze ruimschoots gecompenseerd door de langere levensduur, verbeterde veiligheid en lagere onderhoudskosten op de lange termijn. Bovendien kan gehard glas worden afgestemd op specifieke behoeften en ontwerpeisen, waardoor het een veelzijdige en kosteneffectieve keuze is voor zowel residentiële als commerciële projecten.