Groothandel gekleurd glas

Bij Timmers BV, een toonaangevende groothandel in gekleurd glas, begrijpen we de unieke behoeften van zakelijke klanten zoals glashandels en glaszetters. Ons assortiment gekleurd glas biedt diverse toepassingsmogelijkheden, van esthetische verbeteringen tot functionele eigenschappen zoals lichtfiltering en privacy. Als professional in de glasindustrie vind je bij ons niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar ook een service die is afgestemd op de specifieke eisen van jouw projecten.

Gehard veiligheidsglasGehard veiligheidsglas

Eigenschappen en voordelen van gekleurd glas

Gekleurd glas is een veelzijdig materiaal dat functionaliteit en schoonheid combineert, wat essentieel is voor commerciële en openbare projecten. Enkele kenmerken zijn:

 • Esthetische diversiteit: Brede range aan kleuren en tinten die architectonische stijlen accentueren.

 • Lichtmanagement: Optimaliseert lichtinval en vermindert schittering, terwijl kleurconsistentie behouden blijft.

 • Privacy: Biedt transparantie of privacy zonder afbreuk te doen aan natuurlijk licht.

De soorten gekleurd glas van groothandel Timmers BV

Bij groothandel Timmers BV bieden we een breed scala aan gekleurd glas, geschikt voor zowel interne als externe toepassingen.

1. Gelakt glas

Kenmerken van gelakt glas

Gelakt glas, een innovatieve optie binnen ons aanbod van groothandel gekleurd glas, is voorzien van een hoogwaardige laklaag aan de achterzijde. Beschikbaar in elke RAL-kleur, is het perfect voor binnentoepassingen zoals meubelindustrie, interieurdecoratie en winkelinrichting. Dit glas, gecombineerd met opties zoals helder of extra helder glas, zorgt voor levendige kleuren zonder de ongewenste groenige tint.

Toepassingen en voordelen

Gelakt glas wordt gewaardeerd om zijn esthetische en functionele kwaliteiten. Het is ideaal voor gebruik als decoratieve wandbekleding, kastdeuren, tafelbladen en meer. Het biedt een duurzame, onderhoudsvriendelijke oplossing die ruimtes een gevoel van diepte en helderheid geeft.


2. Geëmailleerd glas

Kenmerken van geëmailleerd glas

Geëmailleerd glas is een duurzame glasoptie waarbij één zijde is voorzien van een ondoorzichtige laag emaille. Deze laag wordt ingebrand bij hoge temperaturen, wat resulteert in uitzonderlijke mechanische hardheid en weerstand tegen extreme weersomstandigheden en luchtvervuiling. Geëmailleerd glas is beschikbaar in helder, extra helder, gekleurd, en reflecterend glas, en komt in diverse standaardkleuren die de RAL kleuren benaderen.

Voordelen en toepassingen

Dit type glas is bijzonder geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, zoals in gevelbekleding, binnenwanden, keukenachterwanden, en renovatieprojecten. De voornaamste voordelen van geëmailleerd glas zijn:

 • Weersbestendig: Bestand tegen diverse klimatologische invloeden.

 • Slijtvast en Kleurecht: Behoudt zijn kleur en textuur onder zware gebruiksomstandigheden.

 • Sterkte: Als gehard glas is het extra sterk en veilig in gebruik.


3. Lacobel T

Wat is Lacobel T?

Lacobel T vertegenwoordigt de top in gelakt gehard glas, bekend om zijn esthetische aantrekkingskracht en veelzijdigheid. Dit type glas, ideaal voor zowel binnenshuis als buitengebruik, is vervaardigd door een laklaag aan één zijde van het floatglas aan te brengen en het vervolgens te verharden. Het unieke van Lacobel T is de mogelijkheid om het achter hitte-intensieve omgevingen zoals gasfornuizen of in vochtige ruimtes zoals badkamers te gebruiken, dankzij zijn hoge vocht- en UV-bestendigheid.

Voordelen en eigenschappen

Lacobel T is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van moderne architectuur en interieurdesign:

 • Hitte- en Thermische Schokbestendigheid: Ideaal voor toepassingen dicht bij warmtebronnen.

 • Duurzaamheid en Sterkte: Gehard glas zorgt voor extra veiligheid en lange levensduur.

 • Esthetische Flexibiliteit: Verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en perfect te combineren met de matte variant Matelac voor een gestroomlijnde look.

 • Onderhoudsgemak: Gemakkelijk schoon te houden, wat het ideaal maakt voor openbare en intensief gebruikte ruimtes.


4. Matelac T

Wat is Matelac T?

Matelac T is een premium variant van mat gelakt gehard glas, dat zich onderscheidt door een mat gelakte afwerking aan de achterzijde. Het combineert de esthetische eigenschappen van Matelac met de functionele voordelen van gehard glas, waaronder verhoogde krasbestendigheid en thermische stabiliteit. Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, is Matelac T de ideale keuze voor een breed scala aan toepassingen. Het is de matte tegenhanger van Lacobel T, de glanzende variant.

Kenmerken en voordelen

 • Duurzaamheid: Matelac T is uitermate bestand tegen krassen en thermische schokken, wat het geschikt maakt voor zware gebruiksomstandigheden.

 • Aanpassingsvermogen: Kan volledig op maat worden gemaakt om aan specifieke ontwerpeisen te voldoen.

 • Esthetiek: Beschikbaar in 10 standaard kleuren met de mogelijkheid om naadloos te integreren met Lacobel voor een harmonieuze look in zowel moderne als traditionele interieurs.


Waarom kiezen voor Timmers BV voor groothandel gekleurd glas?

Specialist in glastoepassingen

Als gespecialiseerde groothandel in verschillende glassoorten begrijpen we de nuances van gekleurd glas en bieden we oplossingen die precies passen bij de technische en esthetische vereisten van jouw projecten. Hier zijn enkele redenen om voor het vakmanschap van Timmers BV te kiezen:

 • Breed assortiment: Een uitgebreide selectie van gekleurd glas in diverse maten en specificaties.

 • Maatwerk mogelijkheden: Van kleine aanpassingen tot grote projectbestellingen, allemaal met precieze naleving van jouw specificaties.

 • Snelle en betrouwbare levering: Dankzij onze efficiënte logistiek en landelijke dekking kunnen wij snel leveren, waar je project zich ook bevindt.

Toegewijde service en ondersteuning

 • Deskundig advies: Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen met technische adviezen en productkennis.

 • Klantgerichte benadering: Wij streven ernaar om een langdurige relatie op te bouwen door te luisteren naar en te voldoen aan jouw specifieke behoeften.

 • Flexibiliteit in levering: Met onze vloot van kleine bussen zorgen we voor punctuele leveringen, zelfs op lastige locaties.