Groothandel gelaagd glas

Gelaagd glas ontstaat door het samenvoegen van twee of meerdere platen float glas. Dit in tegenstelling tot gehard-gelaagd glas wat bestaat uit meerdere platen gehard veiligheidsglas. Deze glasplaten zijn over de gehele oppervlakte met elkaar verbonden door één of meerdere lagen folie. De folie bij gelaagd glas is meestal samengesteld uit Polyvinylbutyral, ook wel PVB folie genoemd. Naast PVB kunnen er ook andere kunststofmaterialen, harsen of gels gebruikt worden. Gelaagd glas is een samengesteld materiaal dat zowel de eigenschappen van glas als van de gebruikte tussenlaag verenigt, zoals hechting van het glas, elasticiteit, weerstand aan inslag. 

Gelaagd glas groothandel: op zoek naar een maatwerkoplossing voor uw klanten?

Neem contact op met een van onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder!

 • Snelle levering 

 • Geen kleine orderkosten

 • Ga voor volledige ontzorging

Dé groothandel in glaagd glas

Gelaagd glas wordt vervaardigd via een walsproces, gevolgd door een behandeling in een autoclaaf. Hierin wordt onder hoge druk en temperatuurd de ingesloten lucht (tussen glasbladen en folie) verwijderd. Door dit proces wordt alles met elkaar verbonden en wordt de gehele glasplaat transparant. Een groot voordeel van gelaagd glas is dat wanneer het glas breekt de glascherven aan de folie blijft kleven. 

Gelaagd glas wordt vooral gebruikt als veiligheidsglas waar het doorvalrisico groot is of waar vallende glasscherven personen kunnen verwonden, bijvoorbeeld in lichtstraat of verandadak. 

Voordelen van gelaagd glas van groothandel Timmers BV

Blijft aan de folie kleven bij breuk
Gelaagd glas staat bekend om zijn unieke vermogen om aan de folie te blijven kleven bij breuk, waardoor gevaarlijke scherven geminimaliseerd worden. Dit biedt niet alleen een extra laag veiligheid, maar vermindert ook het risico op letsel, vooral in omgevingen waar mensen in de buurt van glas komen, zoals woningen, kantoren en openbare ruimtes.

Licht inbraakwerend
De inbraakwerende eigenschappen van gelaagd glas maken het een uitstekende keuze voor veiligheidsgerichte toepassingen. Door de weerstand tegen inbraakpogingen biedt gelaagd glas gemoedsrust voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Het fungeert als een effectieve barrière tegen ongewenste indringers, waardoor de veiligheid van het pand wordt verbeterd.

Akoestisch hoog rendement
Een van de opmerkelijke voordelen van gelaagd glas is de uitstekende geluidsisolerende werking. Het 
bsorbeert geluidstrillingen effectief, waardoor het geluidsniveau van buitenaf wordt verminderd en een rustige en comfortabele omgeving wordt gecreëerd. Dit is vooral waardevol in stedelijke gebieden of in de buurt van drukke wegen waar geluidshinder een veelvoorkomend probleem is.

Licht isolerend
Naast zijn veiligheids- en geluidsisolerende eigenschappen biedt gelaagd glas ook een zekere mate van thermische isolatie. Door warmteverlies te verminderen en de warmteoverdracht te beperken, draagt gelaagd glas bij aan een energie-efficiënte omgeving. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verbeterd comfortniveau voor bewoners en gebruikers van gebouwen.

Geluidswerend
Gelaagd glas is een effectieve oplossing voor geluidswering, waardoor het omgevingsgeluid wordt verminderd en een rustige binnenomgeving wordt gecreëerd. Deze eigenschap is van onschatbare waarde in gebieden met hoge geluidsniveaus, zoals drukke straten, luchthavens of industriegebieden. Het zorgt voor een aangename leef- en werkomgeving waarin concentratie en comfort worden bevorderd.

Leverbaar in mat (acide) glas, gekleurd glas (op aanvraag)
Bij Timmers BV bieden we een breed scala aan opties voor gelaagd glas, waaronder mat (acide, matte folie) glas en gekleurd glas, op aanvraag. Deze diversiteit stelt onze klanten in staat om de esthetiek van hun projecten aan te passen aan hun specifieke voorkeuren en ontwerpeisen. Of het nu gaat om het creëren van een eigentijdse uitstraling of het integreren van glas in een bestaand ontwerp, wij bieden maatwerkoplossingen voor gelaagd glas met matte folie die voldoen aan de unieke behoeften van onze klanten.

Bewerkingen van het gelaagde glas

Randafwerking

Bij het bestellen of aanvragen van een offerte voor gelaagd glas is het van belang om ook de randafwerking mee te nemen in uw overwegingen. In veel gevallen, zoals bij installatie in een kader, frame of kozijn, is randafwerking niet direct noodzakelijk. Echter, wanneer het gelaagde glas wordt blootgesteld aan buitenomgevingen of vochtige ruimtes, kan de folielaag gevoelig zijn voor delaminatie. Om dit te voorkomen, raden wij aan om de randen van het glas grondig af te kitten. Deze eenvoudige maar cruciale stap verlengt niet alleen de levensduur van het gelaagde glas, maar zorgt er ook voor dat het zijn optimale prestaties behoudt in diverse omgevingen.

Voor buitentoepassingen of vochtige ruimtes is het van belang de randen van het glas goed af te kitten om delaminatie te voorkomen, waardoor het gelaagde glas zijn stevigheid behoudt en optimaal blijft functioneren. Onze randafwerkingen zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid en prestaties, zodat uw gelaagde glasoplossingen langdurig beschermd zijn tegen omgevingsfactoren zoals vocht en corrosie.

Afwijkende Vormen

Naast standaard rechthoekige vormen kan gelaagd glas worden vervaardigd in diverse afwijkende vormen, zoals ovaal of rond, om tegemoet te komen aan de unieke eisen van verschillende projecten. Of het nu gaat om architecturale accenten, decoratieve elementen of functionele toepassingen, onze flexibele productiemogelijkheden maken het mogelijk om gelaagd glas te produceren in vrijwel elke gewenste vorm en afmeting. Met behulp van geavanceerde technologieën en vakmanschap kunnen we zelfs complexe uitsparingen en boringen aanbrengen in het gelaagde glas, waardoor het perfect geschikt is voor maatwerkprojecten met specifieke ontwerpvereisten.

Voor projecten die specifieke vormen vereisen, is het mogelijk om een technische tekening of mal aan te leveren, zodat het gelaagde glas exact op maat en in de gewenste vorm kan worden geproduceerd. Hierbij kunnen wij rekening houden met uw specifieke ontwerpbehoeften en esthetische voorkeuren, en u voorzien van hoogwaardige maatwerkoplossingen die naadloos aansluiten bij uw projectvereisten. Of het nu gaat om gebogen vormen, ronde contouren of andere unieke ontwerpelementen, ons team staat klaar om uw visie tot leven te brengen met nauwkeurig vervaardigd gelaagd glas.

Toepassing van gelaagd glas

Gelaagd glas kan in verschillende situaties worden toegepast, zoals bij;

 • Binnenwanden

 • Inbraakwerend

 • Serredak

 • Windscherm

 • Anti-vandalisme

 • Isolatieglas

 • Balustrade (met profielen)

 • Ruiten binnendeur

Veelgestelde vragen over gelaagd glas

 1. Wat is het verschil tussen gelaagd glas en gehard glas?
  Gelaagd glas wordt gevormd door het samenvoegen van meerdere glasplaten met elkaar door middel van één of meerdere tussenlagen folie, terwijl gehard glas wordt geproduceerd door verhitting en snel afkoelen, wat resulteert in een sterker, breukbestendig glas. Gelaagd glas behoudt echter zijn integriteit bij breuk doordat de scherven aan de folie blijven kleven, terwijl gehard glas in kleine, onscherpe brokstukken uiteenvalt.

 2. Welke soorten tussenlagen worden gebruikt in gelaagd glas?
  De meest voorkomende tussenlaag voor gelaagd glas is Polyvinylbutyral (PVB) folie. Naast PVB kunnen ook andere kunststofmaterialen, harsen of gels worden gebruikt als tussenlaag. De keuze van de tussenlaag kan variëren afhankelijk van de specifieke toepassing en gewenste eigenschappen van het glas.

 3. Wat zijn de voordelen van gelaagd glas ten opzichte van standaard enkel glas?
  Gelaagd glas biedt tal van voordelen, waaronder verbeterde veiligheid doordat het bij breuk aan de folie blijft kleven, weerstand tegen inbraakpogingen, geluidsisolatie, thermische isolatie en een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Het biedt tevens bescherming tegen UV-straling en vermindert het risico op letsel door vallend glas.

 4. Kan gelaagd glas op maat worden gemaakt voor specifieke toepassingen?
  Ja, gelaagd glas kan op maat worden gemaakt voor verschillende toepassingen, waaronder gebogen vormen, ronde contouren en uitsparingen. Door een technische tekening of mal aan te leveren, kunnen wij gelaagd glas exact volgens uw specificaties produceren, zodat het perfect past bij uw projectvereisten.

 5. Welke afwerkingsopties zijn beschikbaar voor gelaagd glas?
  Gelaagd glas kan worden voorzien van diverse randafwerkingen, afhankelijk van de specifieke toepassing en esthetische voorkeuren. Randafwerkingen kunnen onder meer bestaan uit schuine randen, gepolijste randen of afgeronde randen. Deze afwerkingen dragen bij aan de duurzaamheid en esthetiek van het glas, terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid en functionaliteit ervan optimaliseren.

 6. Wat zijn de beschikbare opties voor matte folie bij gelaagd glas?
  Matte folie kan worden toegepast op gelaagd glas om een diffuus, niet-transparant oppervlak te creëren dat privacy biedt zonder licht volledig te blokkeren. Deze optie is ideaal voor toepassingen waar discretie en esthetiek belangrijk zijn, zoals in badkamers, kantoren of vergaderruimtes. Matte folie kan worden gekozen in verschillende tinten en gradaties om aan de specifieke behoeften van het project te voldoen.

 7. Hoe wordt gelaagd glas geluidswerend gemaakt?
  Gelaagd glas kan geluidswerend worden gemaakt door de tussenlaag folie te optimaliseren voor geluidsisolatie. Deze folie absorbeert geluidstrillingen en vermindert daardoor het geluidsniveau dat door het glas wordt overgedragen. Door het gebruik van speciale geluidswerende folies kan gelaagd glas worden aangepast aan de gewenste geluidsisolerende specificaties, waardoor een comfortabele en rustige binnenomgeving wordt gecreëerd.

 8. Kan gelaagd glas worden gebruikt voor veiligheidstoepassingen zoals anti-vandalisme en inbraakpreventie?
  Ja, gelaagd glas is uitermate geschikt voor veiligheidstoepassingen zoals anti-vandalisme en inbraakpreventie vanwege zijn weerstand tegen breuk en de mogelijkheid om aan de folie te blijven kleven bij breuk. Dit maakt het moeilijker voor indringers om door het glas te komen en verhoogt de algemene veiligheid van het gebouw of de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd.

 9. Welke verschillende soorten gelaagd glas zijn beschikbaar op de markt?
  Op de markt zijn diverse soorten gelaagd glas verkrijgbaar, waaronder standaard gelaagd glas, geluidswerend gelaagd glas, anti-vandalisme gelaagd glas, en brandwerend gelaagd glas. Elk type gelaagd glas heeft specifieke eigenschappen en toepassingen, waardoor het geschikt is voor verschillende situaties en vereisten.

 10. Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van gelaagd glas op maat?
  Bij het kiezen van gelaagd glas op maat zijn enkele belangrijke overwegingen onder meer de gewenste veiligheidsniveaus, geluidsisolatie-eisen, esthetische voorkeuren en budgettaire beperkingen. Door deze factoren in overweging te nemen, kunnen klanten een weloverwogen beslissing nemen over het juiste type gelaagd glas dat voldoet aan hun specifieke behoeften en verwachtingen.