Groothandel veiligheidsglas

Welkom bij Timmers BV, dé groothandel in onder andere veiligheidsglas, gevestigd in Oosterhout (NB). Wij richten ons voornamelijk op glaszetterbedrijven en bieden een uitgebreid assortiment aan glasproducten en bijbehorende materialen.

Navigeer via de onderstaande blokken naar de soorten veiligheidsglas, of neemt direct contact op!

Gehard veiligheidsglasGehard veiligheidsglas

Voordelen van veiligheidsglas bij groothandel Timmers BV

Veiligheidsglas op maat biedt niet alleen noodzakelijke bescherming, maar heeft ook diverse voordelen die verder gaan dan alleen het voorkomen van ongelukken en inbraken. Hier zijn enkele extra voordelen van het kiezen van veiligheidsglas bij een groothandel zoals Timmers BV:

1. Thermische isolatie: Dankzij speciale coatings kan veiligheidsglas zorgen voor verbeterde thermische isolatie dan bijvoorbeeld normaal dubbel glas, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik en lagere energiekosten op lange termijn.

2. Geluidsisolatie: Door de juiste samenstelling kan veiligheidsglas fungeren als een effectieve geluidsisolator, waardoor geluidsoverlast van buiten wordt verminderd en een rustige binnenomgeving wordt gecreëerd.

3. UV-bescherming: Door behandeling met speciale coatings kan veiligheidsglas schadelijke UV-straling blokkeren, wat niet alleen de bewoners beschermt, maar ook verkleuring en schade aan interieurelementen voorkomt.

4. Onderhoudsgemak: gelaagd glas of gehard veiligheidsglas is gemakkelijker te onderhouden en te reinigen dan traditioneel glas, dankzij de gladde en duurzame oppervlaktebehandeling die vuil en vlekken helpt voorkomen.

5. Esthetische veelzijdigheid: Met verschillende tinten, patronen en afwerkingen biedt veiligheidsglas een breed scala aan esthetische mogelijkheden die kunnen worden aangepast aan de ontwerpvoorkeuren van elk project.

6. Lange levensduur: Dankzij de duurzame constructie en hoogwaardige materialen heeft veiligheidsglas een lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve investering is die jarenlang meegaat zonder afbreuk te doen aan prestaties of esthetiek.

7. Inbraakwerend glas: Veiligheidsglas, zoals gehard glas en gelaagd glas, biedt extra bescherming tegen inbraken en vandalisme. De speciale samenstelling van dit glas maakt het moeilijker voor indringers om door te breken, waardoor de veiligheid van woningen, bedrijfspanden en openbare gebouwen wordt verbeterd. Dit geeft bewoners en bedrijfseigenaren gemoedsrust en extra beveiliging tegen externe bedreigingen.

Door te kiezen voor gehard glas, gehard gelaagd glas, gelaagd glas of gelaagd glas van Timmers BV profiteert u niet alleen van de noodzakelijke veiligheidsvoordelen, maar ook van deze extra voordelen die bijdragen aan het comfort, de duurzaamheid en de esthetiek van uw project.

 

Waarom kiezen voor gehard glas van Timmers BV?

Bij Timmers BV streven we ernaar om onze klanten volledig te ontzorgen en te voorzien van hoogwaardige gehad glas en uitstekende service. Hier zijn een paar redenen waarom je veiligheidsglas zou moeten kopen bij Timmers BV, groothandel in veiligheidsglas:

  • One go to shop, service: Als groothandel bieden we een uitgebreid assortiment aan glasproducten, glasbeslag en beglazingsmaterialen, waardoor klanten alles op één plek kunnen vinden. Onze klantgerichte benadering en volledige ontzorging zorgen ervoor dat klanten de oplossing vinden die ze nodig hebben zonder verder te hoeven zoeken.

  • Meedenken met de klanten: Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van het juiste veiligheidsglas voor alle projecten. We luisteren naar de specifieke behoeften van onze klanten en leveren maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij hun eisen en budget.

  • Snelheid en flexibiliteit: Dankzij onze landelijke dekking en eigen transport kunnen we snel en efficiënt leveren, waar en wanneer onze klanten het nodig hebben. Of het nu gaat om grote bestellingen of spoedleveringen, bij Timmers BV staat snelheid en service altijd voorop.

 

Veelgestelde vragen over ons gehard veiligheidsglas

1. Waarom is veiligheidsglas of gehard glas belangrijk? Veiligheidsglas heeft unieke eigenschappen en biedt extra bescherming en veiligheid in diverse situaties, zoals in openbare gebouwen, woningen en commerciële panden. Het voorkomt ernstig letsel bij breuk en biedt weerstand tegen inbraken.

2. Welke soorten veiligheidsglas biedt Timmers BV? Wij bieden een breed assortiment aan veiligheidsglas, waaronder gehard glas, gehard gelaagd glas en gelaagd glas op maat. Onze glasproducten zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals deuren, ramen, douchewanden en meer. Voor specifieke doelen, zoals veiligheidsglas op maat, vragen wij u contact met ons op te nemen voor advies op maat.

3. Hoe kan ik veiligheidsglas bestellen bij Timmers BV? U kunt eenvoudig veiligheidsglas bestellen via onze website, na het aanmaken van een account, of door contact op te nemen met ons ervaren team. Wij staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste producten voor uw project.

4. Biedt Timmers BV ook snelle levering van veiligheidsglas? Ja, wij streven naar snelle en efficiënte levering van al onze producten, waaronder veiligheidsglas, gehard glas, of zelfs veiligheidsglas op maat. Met onze landelijke dekking en eigen transport kunnen we snel reageren op de behoeften van onze klanten en spoedleveringen verzorgen indien nodig.

 

De productie van gehard glas

Gehard glas, ook wel bekend als veiligheidsglas of gelaagd glas, ondergaat een speciaal thermisch behandelingproces om de eigenschappen te versterken. Het is daardoor zeker 5x sterker dan normaal glas. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe gehard glas wordt gemaakt:

1. Snijden van glas: Het proces begint met het snijden van vlak glas tot de gewenste afmetingen en vormen. Dit gebeurt met behulp van geautomatiseerde snijmachines die nauwkeurig het glas op maat kunnen snijden volgens de specificaties van de klant.

2. Randen bewerken: Na het snijden worden de randen van het glas zorgvuldig bewerkt om scherpe randen te verwijderen en de veiligheid te verbeteren. Dit kan worden gedaan door middel van slijpen, afschuinen of polijsten, afhankelijk van de vereisten van het project.

3. Thermische behandeling: Het gesneden en bewerkte glas wordt vervolgens onderworpen aan een thermisch behandelingproces, ook wel bekend als temperen. Het glas wordt verwarmd tot zeer hoge temperaturen, vaak boven de 600 graden Celsius, en vervolgens snel afgekoeld met behulp van luchtstromen of speciale quenching-apparatuur.

4. Quenching: De snelle afkoeling veroorzaakt een intense spanning in het glasoppervlak, terwijl het binnenste deel van het glas langzamer afkoelt en onder compressie komt te staan. Dit proces versterkt de structurele integriteit van het glas en maakt het aanzienlijk sterker dan standaard vlakglas.

5. Uitharden: Na het temperen wordt het geharde glas verder verwerkt om eventuele onvolkomenheden te identificeren en te verwijderen. Het wordt vervolgens zorgvuldig geïnspecteerd op kwaliteit voordat het klaar is voor verzending naar klanten.

Door het proces van thermische behandeling en temperen ondergaat gehard glas een verandering in zijn interne spanningen, wat resulteert in een product dat bestand is tegen hogere impact en thermische schokken. Dit maakt gehard glas ideaal voor toepassingen waar veiligheid en duurzaamheid essentieel zijn, zoals in de bouw- en auto-industrie, en in huishoudelijke apparaten.

 

Timmers BV, dé groothandel in veiligheidsglas op maat

Bij Timmers BV staan kwaliteit, service en klanttevredenheid altijd voorop. Wij streven ernaar om onze klanten te voorzien van hoogwaardige veiligheidsglas, deskundig advies en uitstekende service, zodat zij met vertrouwen kunnen bouwen aan hun projecten.