Wat is figuurglas?

Figuurglas is float glas met een figuur, structuur of relief aan één zijde van het glas. Het glas is helder en is doorschijnend. Met een wals wordt er tijdens het productie proces een patroon in het glas voorzien. Figuren zoals chincilla, crepi, canale of master-carré worden tussen twee walsen bewerkt. De gladde zijde kan eenvoudig schoon gemaakt worden. 

Het is ook mogelijk om dubbel glas te voorzien van figuurglas. Vraag gerust naar de mogelijkheden.  

Voordelen van figuurglas

  • Het zicht of de doorkijk wordt beperkt
  • Figuurglas is decoratief
  • Ook leverbaar in gehard glas en daardoor te gebruiken als douchewand, douchedeur

Bewerkingen van figuur glas

Figuurglas float kan na productie nog bewerkt worden. Met een glassnijder is het figuurglas nog eenvoudig te snijden. 

Randafwerking

Bij het bestellen of aanvragen van een offerte voor fuguur glas kunt u de randafwerking aangeven. Indien er niets wordt aangegeven zal het glas met scherpe randen worden geleverd. Dit is geen probleem als het figuur glas weggewerkt wordt in een kozijn of frame. Als het figuur glas vrij blijft dan is ons advies om de randen platpoly te laten slijpen. Zo kan niemand zich snijden of bezeren aan de randen. 

Afwijkende vormen

Figuur glas kan in verschillende afwijkende vormen worden geproduceerd, zoals ovaal of rond. Voor specifieke vormen is het mogelijk om een technische tekening of een mal aan te leveren zodat het glas exact in de juiste maat en de juiste vorm wordt geproduceerd. Eventuele uitsparingen en boringen zijn ook mogelijk bij gehard glas. Om deze bewerkingen op een juiste manier uit te kunnen voeren is een schets/tekening een vereiste. 

Toepassing van figuur glas

Figuur glas kan in verschillende situaties toegepast worden, zoals o.a. bij;

  • ruiten binnendeuren
  • interieur