Spiegels op maat bestellen

Een zilveren spiegel bestaat uit een helder float glas met op de achterzijde een dun laagje reflecterend materiaal, meestal zilver of aluminium. Als bescherming van het reflecterende laagje zijn er een aantal laklagen opgebracht om de achterzijde te beschermen tegen krassen tijdens het monteren. 

Timmers BV is al jaren dé groothandel voor spiegels die volledig op maat zijn te bestellen. Deze maatwerk spiegels zijn in verschillende ruimten te gebruiken en zijn niet alleen praktisch. Juiste door een gekleurde spiegel op maat te kiezen kan een spiegel juist ook heel erg sfeerbepalend zijn. De gekleurde spiegels zijn leverbaar in grijs en brons. Speciaal voor sportscholen en andere openbare ruimtes adviseren wij om veiligheidsspiegels toe te passen. Een veiligheidsspiegel is een gewone spiegel voorzien van een folielaag aan de achterzijde. Bij breuk van deze spiegels zal het glas aan de folie blijven kleven. Zo wordt letsel voorkomen. 

Hoe bepaal je de spiegeldikte?

De dikte van de spiegel is afhankelijk van de grootte van de spiegel Een grote spiegel met een spiegeldikte van 4 mm geeft niet genoeg stevigheid en het risico op breuk is aanzienlijk groter dan een spiegel van 6 of 8 mm. 

Ons advies voor een juiste spiegeldikte:
Lengte tot ca. 1000mm = 4 mm
Lengte >1000mm = 6 mm
Lengte <2000mm = 8 mm

Bewerkingen van spiegels

Spiegelglas kan ook zelf nog bewerkt worden en eventueel gesneden worden met een glassnijder. Uiteraard kunt u eventuele bewerkingen of speciale vormen ook direct aangeven van tijdens uw bestelling.  

Randafwerking

Bij het bestellen of aanvragen van een offerte voor spiegel glas kunt u de randafwerking aangeven. Indien er niets wordt aangegeven zal de spiegel met scherpe randen worden geleverd. Dit is geen probleem als de spiegel weggewerkt wordt in een frame of weggewerkt tussen tegels of in de muur. Als de spiegel is bedoeld om te plaatsen in een openbare ruimte dan adviseren wij u om te kiezen voor een veiligheidsspiegel, een spiegel voorzien van folie aan de achterzijde.  Als de spiegel vrij op de muur wordt geplaatst waar een mogelijkheid dat iemand de randen zou kunnen aanraken of zich kan bezeren aan de randen dan is ons advies om de randen platpoly te laten slijpen. Zo kan niemand zich snijden of bezeren aan de randen. 

Een andere randafwerking is facet slijpen. Facet is een sierrand van een bepaalde breedte vanaf de rand van het geharde glas. Het is pas mogelijk om een facetrand te laten slijpen bij een spiegeldikte vanaf 6mm. Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt enkel gebruikt als sierrand, zoals bijvoorbeeld bij spiegels met een ouderwetse look.  

Afwijkende vormen

Spiegels kunnen in verschillende afwijkende vormen worden geproduceerd, zoals o.a. ovaal, rond of hexagon. Voor specifieke vormen is het mogelijk om een technische tekening of een mal aan te leveren zodat het glas exact in de juiste maat en de juiste vorm wordt geproduceerd. Eventuele uitsparingen en boringen voor bijvoorbeeld kranen en lampen zijn ook mogelijk bij spiegels. Om deze bewerkingen op een juiste manier uit te kunnen voeren is een schets/tekening een vereiste. 

De spiegel bevestigen aan de muur

Bij het bestellen van bevestigingsmaterialen moet er ook even rekening gehouden worden met de afmeting en gewicht van de spiegel. Een spiegel weegt 2.5 kg per vierkante meter. Om het gewicht van glas te berekenen moet u de oppervlakte van het glas vermenigvuldigd worden met de glasdikte in millimeter. De uitkomst daarvan moet vermenigvuldigen met 2.5, de uitkomst is het gewicht van het glas. 

Bijvoorbeeld; 
Een spiegel met een afmeting van 1000 x 1800mm (1 mtr x 1.8 mtr) en met een glasdikte van 6 mm, weegt dan;
1.0    x 1.8 mtr = 1.8 vierkante meter
1.8 mtr x 6 mm = 10.80
10.80 x 2.5 = 27 kg

Om de spiegel op de muur te bevestigen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is er spiegellijm, spiegelklemmen, blind spiegel ophangsystemen of spiegelprofielen. Voor iedere spiegel hebben wij een passende oplossing. 

Badkamerspiegels met verlichting en verwarming

Naast maatwerk oplossingen voor een spiegel met spiegelverwarming wordt ook de vraag naar complete badkamerspiegels met led verlichting en verwarming steeds groter. Om onze klanten te helpen aan deze toenemende vraag de voldoen hebben wij een aantal hoogwaardige badkamerspiegels aan ons assortiment toegevoegd. De LED verlichting biedt extra gemak in de badkamer en het verwarmingselement voorkomt dat de spiegel beslaat.

De spiegels zijn allemaal voorzien van een sensor om de verlichting en de verwarming in te schakelen. Achter iedere spiegel zit een voorbereiding om de spiegel op een aansluitpunt aan te sluiten. Bekijk alle badkamerspiegels in onze webshop.

Toepassingen voor spiegels

Gehard glas kan in verschillende situaties toegepast worden, zoals o.a. bij;

  • badkamer
  • inloopkast
  • sportschool
  • thuisgym
  • decoratie of styling in interieur
  • make-up spiegel
  • winkel
  • openbare ruimten