Wat is gelakt glas?

Gelakt glas is float glas of gehard glas aan de achterzijde voorzien van een laklaag in iedere gewenste RAL kleur. Gelakt glas kan gecombineerd worden met helder glas, extra helder glas of acide (mat) glas. Vooral licht kleuren worden geadviseerd om met extra helder glas te gebruiken om de kleur zonder groenige gloed te kunnen zien. 

Door de gevoeligheid van de laklaag aan de achterzijde van het glas is gelakt glas enkel geschikt voor binnen toepassingen. Met gelakt glas biedt u o.a. de meubelindustrie, interieurdecoratie en winkelinrichting tal van individuele design oplossingen. Gelakt glas geeft een gevoel van diepte en helderheid, glanst in alle kleuren van de regenboog en past zich onder alle omstandigheden aan zijn omgeving aan. 

De toegepaste lakken bevatten geen zware metalen of andere chemische middelen. Doordat tijdens het productieproces de kleuren worden gefixeerd is gelakt glas bestand tegen licht en uv-stralen. Gepersonaliseerde kleuren te creëren voor projecten vanaf 250 m2. Zowel in commerciële ruimten als in woningen. In een antibacteriële uitvoering bijvoorbeeld in badkamers, ziekenhuizen en keukens. 

Voordelen van gelakt glas

  • Decoratief
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijke oplossing
  • Beschermt de wand tegen vlekken

Bewerkingen van gelakt glas

Zowel gelakt floatglas als gelakt gehard glas kunnen voorzien worden van boringen, uitsparingen en geslepen randen. Na het harden kan gelakt gehard glas niet meer bewerkt worden. 

Randafwerking

Bij het bestellen of aanvragen van een offerte voor gelakt glas wordt kunt u de randafwerking aangeven. Indien er niets wordt aangegeven zal het glas met scherpe randen worden geleverd. Dit is geen probleem als het gelakte glas weggewerkt wordt in een frame, zodat de randen bedenkt zijn. Als het gelakte geharde veiligheidsglas bedoelt is om als tafelblad of ergens anders in het interieur te gebruiken is ons advies om de randen platpoly te laten slijpen. Zo kan niemand zich snijden of bezeren aan de randen. 


Afwijkende vormen

Gelakt glas kan in verschillende afwijkende vormen worden geproduceerd, zoals ovaal of rond voor tafelbladen. Voor specifieke vormen is het mogelijk om een technische tekening of een mal aan te leveren zodat het glas exact in de juiste maat en de juiste vorm wordt geproduceerd. Eventuele uitsparingen en boringen zijn ook mogelijk bij gehard glas. Om deze bewerkingen op een juiste manier uit te kunnen voeren is een schets/tekening een vereiste. 

Toepassing van gelakt glas

Gelakt glas kan in verschillende situaties toegepast worden. De exacte toepassing is van belang voor de keuze van gelakt float glas of gelakt gehard glas; 

  • decoratieve wandbekleding
  • kastdeuren
  • tafelbladen
  • whiteboard