SAMENSMELTING TIMMERS BEDRIJVEN.

Het in 1996 in Breda opgerichte Peter Timmers Handelsonderneming BV absorbeert per 1 januari 2018 de onderdelen Lanti en Glasartikelen.nl. De drie bedrijven gaan verder onder de nieuwe handelsnaam TIMMERS. Met deze fusie wordt het mogelijk binnen onze organisatie flexibeler, gestructureerder en efficiënter te werken, een lang gekoesterde wens ingegeven door de harde groei van onze bedrijven gaat hiermee in vervulling.

Na de start van Glasartikelen.nl in 2013 en de exponentiele groei die door dit bedrijfsonderdeel de afgelopen 2 jaar is gerealiseerd. Blijkt dat dit merk als link fungeert tussen de al bestaande bedrijven Peter Timmers en Lanti. Het laatste bedrijf, opgericht begin 2001 kreeg buiten de verkoop van glasbeslag namelijk ook steeds regelmatiger de vraag naar beglazingsmaterialen. Met het oog op het ontzorgen van de klant door bijvoorbeeld het klein maken van bestelhoeveelheden, logistieke oplossingen bieden, een steeds completer assortiment leveren maar vooral door persoonlijke advisering aan onze relaties te kunnen aanbieden. Kon een verdere samenwerking tussen de bedrijven dan ook niet uitblijven.

De voordelen van deze samenvoeging zullen direct door onze klant gemerkt worden waar het gaat om snellere communicatie, naar 1 binnendienst orgaan met diverse product specialisten op het gebied van Glas, Glasbeslag en Glasartikelen. Ook leveringen zullen door de continue verbeterende voorraad posities en het gebruik van onze eigen transportdienst met inmiddels 7 voertuigen efficiënter en nog betrouwbaarder gaan verlopen.

Onze eigenaar Corne Timmers heeft met zijn komst in 1999 het bedrijf van grondlegger en zijn vader Peter Timmers steeds verder ontwikkeld en gebracht tot de huidige vorm op de Krombraak 8-10 in Oosterhout. De afgelopen jaren is er in onze organisatie veel veranderd met de verhuizing naar de Krombraak in 2006 en vorig jaar met de uitbreiding door de aankoop van ons buurpand. Door deze continue veranderende omstandigheden en om de groei van ons bedrijf in goede banen te leiden kiezen wij ervoor om universeel naar buiten te treden met een nieuwe merkbeleving.

Met de samenvoeging van onze drie disciplines tot 1 organisatie is Timmers klaar voor de toekomst en onze strategie voor verdere expansie in de Glas- en Gevelbranche. Onze doelstelling is binnen afzienbare tijd ons concept van “one stop shop” voor Glas- en Beglazingsmaterialen door het creëren van toegevoegde waardes verder uit te bouwen tot een toonaangevende positie in Nederland en België, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen!