Ventistone® is uitvinder en leverancier van steenvezelprofielen. Steenvezelprofielen voorkomen houtrotschade aan kozijnen! De profielen houden kozijnen droog en ventileren. Hierdoor rotten kozijnen niet meer. Maar ook verfgebreken behoren tot het verleden. Onderhoudskosten dalen tot wel 50%! 

Het principe van het systeem is eenvoudig, maar doeltreffend en werkt als volgt: Door het aanbrengen van Ventistone profielen blijft het onderliggende kozijn droog. De afstand houders tussen het profiel en kozijn zorgen voor een optimale ventilatie. Samen zorgt dit voor een blijvend droog kozijn.
 

10 REDENEN OM VOOR VENTISTONE® PROFIELEN TE KIEZEN:

- Past in beleid van duurzaam onderhoud. 
- Besparing op onderhoudskosten, door het verlengen van de onderhoudsinterval.
- Continue gelijkwaardige hoge kwaliteit. 
- Resultaatgericht vastgoedonderhoud zonder risico. 
- Bekleding met de sterkte van hout en duurzaamheid van steen. 
- Vervanging van gevelelementen is niet meer nodig. 
- Bestand tegen alle klimatologische omstandigheden (vochtongevoelig). 
- Onderhoudskosten dalen naar 50%. 
- Milieuvriendelijk. 
- Bescherming; onderhoudsvrij als een pannendak!

HET MATERIAAL 

Ventistone® profielen, dorpelafdekkers en neuslatten worden vervaardigd van hoogwaardig steenvezel. Het mooie van steenvezel is dat het sterk is en onderhoudsvrij. Bovendien kan het net zo fraai af worden gelakt als hout en heeft het daardoor dezelfde uitstraling als hout.

GRONDSTOF:

- geperste steenwol profielen, voorzien van een water gedragen coating.

SPECIALE EIGENSCHAPPEN:

- Bestand tegen alle klimatologische invloeden.
- Niet milieubelastend.
- Overschilderbaar met universele verfsystemen en kleuren.
- Gemakkelijk te bewerken (zagen, schuren e.d.).
- Vormvast
- Verwerking: volgens de NPR 3577 en BRL 3107.
- Kleuren: op aanvraag (RAL).


DE REKENSOM: 

Wat dit systeem u oplevert?  Uiteindelijk een besparing tot wel 50% op uw onderhoudskosten. Doordat de kozijnen niet steeds geschilderd hoeven te worden, doet u bovendien het milieu een groot plezier. Andere pluspunten van Ventistone zijn de brandvertragende werking, en natuurlijk het fraaie uiterlijk dat precies lijkt op hout, ook al is het steen.

Wie Ventistone-profielen over houten kozijnen plaatst, bijvoorbeeld onderdorpels krijgt dus van alles het beste: de constructie is net zo mooi en zo sterk als met enkel houten kozijnen, en zo duurzaam als steen. Het systeem levert bovendien een enorme kostenbesparing op, Kortom: wie de rekensom maakt, kiest voor Ventistone.