Spiegels op maat

Spiegel verzilverd

Spiegels volledig op maat bestellen

Een spiegel is bestaat uit een glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend materiaal, meestal zilver of aluminium. Als bescherming van het reflecterende laagje zijn er een aantal laklagen opgebracht om de achterzijde te beschermen tegen krassen tijdens het monteren. 

Timmers BV is al jaren dé groothandel voor spiegels die volledig op maat zijn te bestellen. Deze maatwerk spiegels zijn in verschillende ruimten te gebruiken en zijn niet alleen praktisch. Door een gekleurde spiegel op maat te kiezen kan een spiegel juist ook heel erg sfeerbepalend zijn. 

Welke kleuren zijn er voor een spiegel op maat?

In ons assortiment hebben wij verschillende kleuren, namelijk zilver, brons en grijs. De standaard zilveren spiegels zijn geschikt voor inloopkasten, badkamer of slaapkamers. De gekleurde spiegels worden vaak in de woonkamer, gang, slaapkamers of kantoren gebruikt. Daarbij is de stijl van het interieur bepalend. 

Een spiegel op maat in een openbare ruimte

In openbare ruimte waar vrij veel mensen zich verplaatsen is een spiegel met veiligheidsfolie een veilige optie. Deze spiegel wordt ook wel eens veiligheidsspiegel genoemd. Aan de achterzijde van de spiegel is een folie aangebracht. Mocht de spiegel barsten of breken dan blijven de scherven aan de folie kleven. Het risico op verwonding is met een veiligheidsspiegel een heel stuk kleiner. 

Hoe bepaal je de glasdikte van een spiegel? 

De dikte van de spiegel is afhankelijk van de grootte van de spiegel. Een grote spiegel met een spiegeldikte van 4 mm geeft niet genoeg stevigheid en het risico op breuk is aanzienlijk groter dan een spiegeldikte van 6 of 8 mm.  

Ons advies voor een juiste spiegeldikte: 
Lengte tot ca. 1000mm = 4 mm
Lengte >1000mm = 6 mm
Lengte >2000mm = 8 mm

De spiegel bevestigen aan de muur

Bij het bestellen van bevestigingsmaterialen moet er ook even rekening gehouden worden met de afmeting en gewicht van de spiegel. Een spiegel weegt 2.5 kg per vierkante meter. Om het gewicht van glas te berekenen moet u de oppervlakte van het glas vermenigvuldigd worden met de glasdikte in millimeter. De uitkomst daarvan moet vermenigvuldigen met 2.5, de uitkomst is het gewicht van het glas. 

Bijvoorbeeld; 
Een spiegel met een afmeting van 1000 x 1800mm (1 mtr x 1.8 mtr) en met een glasdikte van 6 mm, weegt dan;
1.0    x 1.8 mtr = 1.8 vierkante meter
1.8 mtr x 6 mm = 10.80
10.80 x 2.5 = 27 kg

Om de spiegel op de muur te bevestigen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is er spiegellijm, spiegelklemmen, blind spiegel ophangsystemen of spiegelprofielen. Voor iedere spiegel hebben wij een passende oplossing. 

Badkamerspiegels met verlichting en verwarming

Naast maatwerk oplossingen voor een spiegel met spiegelverwarming wordt ook de vraag naar complete badkamerspiegels met led verlichting en verwarming steeds groter. Om onze klanten te helpen aan deze toenemende vraag de voldoen hebben wij een aantal hoogwaardige badkamerspiegels aan ons assortiment toegevoegd. De LED verlichting biedt extra gemak in de badkamer en het verwarmingselement voorkomt dat de spiegel beslaat.

De spiegels zijn allemaal voorzien van een sensor om de verlichting en de verwarming in te schakelen. Achter iedere spiegel zit een voorbereiding om de spiegel op een aansluitpunt aan te sluiten. 

Hoe wordt de spiegel geleverd? 

Al het glas wordt door onze eigen chauffeurs met speciaal glastransport op vaste dagen geleverd in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en in Vlaanderen. Door ons handige One Stop Shop concept kunt u het de bestellingen voor glasbeslag en beglazingsmaterialen eenvoudig met uw glas levering combineren. 

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op

Als u meer informatie wilt over spiegels of wat Timmers BV als groothandel voor onze zakelijke klanten kan betekenen, dan horen wij graag van u! Wij staan telefonisch voor u klaar via 0162 – 46 11 75. Stuur een e-mailtje naar info@ timmers-bv.nl of vul het contactformulier in. 

Wat zijn de toepassingen voor spiegels?

  • Badkamer
  • Sportscholen
  • Thuis gym
  • Als decoratie of styling in het interieur
  • Paskamer
  • Kapperszaken
  • Als make-up spiegel
  • Om een ruimte optisch groter te laten lijken