Beloopbaar glas

voorbeeld beloopbaar glas langs een gevel

BELOOPBAAR GLAS ALGEMEEN.

Veel mensen denken dat beloopbaar glas bestaat uit een simpele dikke geharde glasplaat, maar niets is minder waar aangezien dit type beglazing moet voldoen aan allerlei veiligheids eisen en normen. Beloopbare beglazing wordt vrijwel altijd samengesteld uit minimaal 3 glasplaten met daartussen een glasheldere folie die dus ook onzichtbaar is. Vaak word de toplaag van gehard glas gemaakt om beschadigingen zo veel mogelijk te voorkomen. De tussenliggende lagen zijn meestal ongehard zodat bij een eventuele breuk de glasscherven aan de folie blijven plakken, bij hardglas onstaan namelijk kleine stukjes die naar beneden kunnen vallen. Omdat deze ruiten uit verschillende lagen bestaan valt dit type glas ook onder de noemer "gelaagd glas". Wil je een dergelijke glasplaat kopen dan adviseren onze mensen je graag, zodat je de juiste keuze maakt!

DIKTE BEREKENING.

De dikte voor beloopbaar glas is afhankelijk van veel factoren, b.v. de grootte van de glasplaat, hoe het glas word ondersteund, is dit volledig of maar op enkele plaatsen?, word het glas geplaatst in een openbare ruimte of een privé ruimte enz. enz. Van groot belang is hoeveel er over gelopen gaat worden, en met hoeveel mensen tegelijk.

Zo zie je dat het niet zo eenvoudig is om de dikte van beloopbaar glas te bepalen.

glazen zwevende trap


TOEPASSINGEN BELOOPBAAR GLAS.

Deze glastoepassing wordt heel erg divers gebruikt, beloopbare glazen toepassingen kom je bijvoorbeeld tegen in:

- trappen.
- dakbeglazing.
- verbindingsbruggen.
- uitzichtpunten.
- vloeren.

AANDACHTSPUNTEN.

- De afmetingen van het glas.
- De ondersteuning van het glas (rondom of twee zijden, tussensteun).
- In welke ruimte komt het glas (openbare of privé ruimte).
- De hoeveelheid van de belasting (incidenteel of continu gebruik).
- Wel of geen geharde toplaag.
- Wij geven u graag advies, echter aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor constructieve berekeningen welke wij niet kunnen uitvoeren.

beloopbaar glazen brug