Ventistone

Ons systeem

Timmers BV is dealer van Ventistone® uitvinder en leverancier van steenvezelprofielen. Steenvezelprofielen voorkomen houtrotschade aan kozijnen! De profielen houden kozijnen droog en ventileren. Hierdoor rotten kozijnen niet meer. Maar ook verfgebreken behoren tot het verleden. Onderhoudskosten dalen tot wel 50%! 

10 redenen om voor Ventistone® profielen te kiezen:
- Past in beleid van duurzaam onderhoud. 
- Besparing op onderhoudskosten, door het verlengen van de onderhoudsinterval.
- Continue gelijkwaardige hoge kwaliteit. 
- Resultaatgericht vastgoedonderhoud zonder risico. 
- Bekleding met de sterkte van hout en duurzaamheid van steen. 
- Vervanging van gevelelementen is niet meer nodig. 
- Bestand tegen alle klimatologische omstandigheden (vochtongevoelig). 
- Onderhoudskosten dalen naar 50%. 
- Milieuvriendelijk. 
- Bescherming; onderhoudsvrij als een pannendak!


Het principe van het systeem is eenvoudig, maar doeltreffend en werkt als volgt: Door het aanbrengen van Ventistone profielen blijft het onderliggende kozijn droog. De afstandhouders tussen het profiel en kozijn zorgen voor een optimale ventilatie. Samen zorgt dit voor een blijvend droog kozijn.

Het Ventistone Systeem

Ons materiaal 

Ventistone® profielen, dorpelafdekkers en neuslatten worden vervaardigd van hoogwaardig steenvezel. Het mooie van steenvelzel is dat het sterk is en onderhoudsvrij. Bovendien kan het net zo fraai af worden gelakt als hout en heeft het daardoor dezelfde uitstraling als hout.

Grondstof:

- geperste steenwol profielen, voorzien van een watergedragen coating.

Speciale eigenschappen:

- Bestand tegen alle klimatologische invloeden.
- Niet milieubelastend.
- Overschilderbaar met universele verfsystemen en kleuren.
- Gemakkelijk te bewerken (zagen, schuren e.d.).
- Vormvast
- Verwerking: volgens de NPR 3577 en BRL 3107.
- Kleuren: op aanvraag (RAL).

De rekensom 

Wat dit systeem u oplevert?  Uiteindelijk een besparing tot wel 50% op uw onderhoudskosten. Doordat de kozijnen niet steeds geschilderd hoeven te worden, doet u bovendien het milieu een groot plezier. Andere pluspunten van Ventistone zijn de brandvertragende werking, en natuurlijk het fraaie uiterlijk dat precies lijkt op hout, ook al is het steen.

Wie Ventistone-profielen over houten kozijnen plaatst, bijvoorbeeld onderdorpels krijgt dus van alles het beste: de constructie is net zo mooi en zo sterk als met enkel houten kozijnen, en zo duurzaam als steen. Het systeem levert bovendien een enorme kostenbesparing op, zeker omdat u  rechtstreeks bij Ventistone kunt bestellen, zonder dat er tussenpartijen aan te pas komen. Kortom: wie de rekensom maakt, kiest voor Ventistone.

 • Ventistone Neuslatten
  Ventistone Neuslatten
   
 • Ventistone Profielen
  Ventistone Profielen
   
 • Ventistone KlikLijm
  Ventistone KlikLijm
   
 • Ventistone Verwerkingsvoorschriften
  Ventistone Verwerkingsvoorschriften
   
Wilt u de onderhoudskosten aan uw vastgoed verlagen? Ventistone is de oplossing tegen houtrot en onnodige schilder beurten. Ventistone is de uitvinder en leverancier van steenvezelprofielen. Deze speciale profielen van steenvezel voorkomen dat er houtrot aan je kozijnen ontstaat, de profielen ventileren en houden je kozijnen namelijk droog. Ook een groot voordeel is dat verfgebreken tot het verleden horen. Door de stabiele kwaliteit dalen je onderhoudskosten dalen tot wel 50%.